dilluns, 22 de febrer del 2010

Claus & Kaan. Edifici d'oficines a Amsterdam

El darrer edifici publicat de Claus & Kaan, una oficina d'arquitectura holandesa que té una llàrga trajectòria en l'arquitectura d'habitatges. En aquest cas es tracta d'un edifici d'oficines on han traslladat el seu propi estudi d'arquitectura. La façana és un exemple de composició senzilla i efectiva, on la regularitat i la repetició es contraposa amb la finestra superior de la terrassa on desapareix el vidre. És molt interessant el disseny de la finestra on la fusteria queda oculta i el fet d'entendre aquesta façana com un suport estructural de l'edifici. Darrerament estem veient molts casos d'arquitectura europea on es retorna a aquesta pell portant i sòlida.
Edifici d'oficines a Amsterdam

2 comentaris:

  1. osti, pensava que seria un edifici molt més pesat i voluminós, i resulta ser molt prim. Però fixa't que ells utilitzen aquesta façana pesada en els edificis d'oficines, en el centre de salut o el palau de justicia és ben diferent. No serà una imatge corporativa? quins altres casos hi ha?

    ResponElimina
  2. No ho sé. Però crec que és una tendència dels darrers anys el proposar façanes que a més de pell son el suport estructural de l'edifici. Sembla molt sensat....

    ResponElimina