dimarts, 7 de desembre del 2010

Storefront for Art and Architecture | NY


Una catalana es posa al capdavant de la galeria d'arquitectura més transgressora del món, a Nova York
Eva Franch, (1978 arquitecta) nascuda a Deltebre, és la nova directora de la galeria novaiorquesa Storefront for Art and Architecture, un dels centres d'arquitectura més transgressors del món. Storefront vol provocar. 'És un espai perquè els artistes busquin alternatives d'expressió i es plantegin noves formes de canviar les ciutats'
"...l'arquitectura va molt lligada a les condicions socials i polítiques i en la situació de crisi actual, 'l'arquitectura hauria de jugar el rol de reinventar el món a través de la nova situació que s'ha creat, opina...."

5 comentaris:

  1. http://blog.bellostes.com/?p=3244

    Link al projecte de Steven Holl per a la façana de la galeria.

    ResponElimina
  2. Doh! a l'ARA deuen haver repassat el meu blog... és el primer cop que veig una referència a aquesta dona en català... ja fa més de mig any que la van triar per a l'Storefront i que la notícia original de Domus s'havia escampat com la pólvora xarxa enllà... a bones hores!
    Ni a l'AVUI ni a La Vanguardia (els dos únics diaris d'aquest país amb una mínima solera cultural) n'havien dit ni piu...

    La noia és espessa com el puré però té algun truc interessant amagat... entrevistes i conferències-via-video:

    http://arquicatalana.blogspot.com/2010/05/eva-franch-i-gilabert.html

    ResponElimina
  3. Medit... està clar que hauré de consultar més el teu blog...

    ResponElimina
  4. Més profit en treuràs si segueixes les notícies de Domus (1st source) o la News section d'Archinect (2nd source) que no pas el meu blog que està a la base de la "piràmide", allà on la multitud de blogs "repliquem" i ens fem eco del què proporcionen les fonts primàries... les jerarquies segueixen manant a Internet, com en el món "analògic"..., tot i que, almenys i de retruc, sembla que has descobert els videos de Celtiberians... ;)

    L'Eva Franch és de moment una incògnita (massa jove) però el càrrec assolit es mereixia una mínima ressenya als diaris en el seu dia, quan la van triar entre no sé quants centenars de candidats de no sé quants països d'arreu del planeta Terra.
    Deu ser que l'arquitectura no "pinta" gran cosa per al públic en general... almenys el de Catalunya.

    ResponElimina
  5. Perdó: els videos de "Ciberians"... (no de "Celtiberians")

    ResponElimina