dilluns, 2 de novembre del 2009

The Economist. Alison + Peter Smithson

He estat uns dies a Londres per motius de feina i com sempre que hi vaig he aprofitat un moment per escapar-me a veure aquest edifici que per a mi és un dels més interessants de la ciutat.
L'altre dia a classe (ETSAB) el Josep Ferrando va explicar un altre dels edificis d'aquesta parella d'arquitectes (Robin Hood Gardens) que ha influit tant i tant a l'Escola de Barcelona, especialment desde que l'Enric Miralles va manifestar la seva admiració per la seva obra.
Aquest projecte és el millor exemple que es pot triar per explicar el concepte que dóna nom al nostre curs: "Arquitectura i Ciutat". Un projecte que s'ha d'ubicar en un entorn altament consolidat del centre de Londres rodejat d'una arquitectura que podriem considerar "tradicional". La resposta a aquesta situació no és una continuitat simple de la illa sino un conjunt d'edificis que es poden llegir ailladament però que formen un sol projecte, i que amb un gran respecte per l'arquitectura de l'entorn construeixen un seguit d'espais públics, amb un llenguatge clarament modern però que sap llegir molt bé la morfologia del lloc.
La qualitat formal de l'espai que queda entre els edificis, el disseny de les seves façanes amb moltes característiques comuns però subtils diferències que els enllaça amb els edificis històrics del carrer St. James, la secció que ubica aquesta plaça una mica elevada respecte el carrer, etc... converteixen aquest projecte (un simple edifici d'oficines) en una peça clau del paper de l'arquitectura moderna a la ciutat.JB
No us perdeu els dos llibres que resumeixen tots els seus projectes. "The Charged Void". Son la millor llicò d'arquitectura que ningú us podrà fer mai.
Fotos i plànols de l'edifici      Biografia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada