divendres, 15 d’octubre de 2010

Distance of Fog - Studiogreenblue




'distance of fog' is a house that has been recently completed by japanese studiogreenblue.
situated in the suburbs of tokyo, the project site is located on a cul de sac with seven
other single family homes.

cul de sac’s in japan often are used as a common space for the families that live on them,
and they are often used as children’s playgrounds or places of gathering.
but unfortunately, most suburban japanese homes tend to be disconnected to the street.

the client requested an 'expanse of space' and an 'open floorplan' which suited their lifestyle.
therefore, the architects decided to design a house with a bright presence. they also wanted to extend the brightness into the rooms and naturally illuminate the common spaces within the home. privacy became the biggest challenge when deciding to open the home up to the street.

link

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada