dissabte, 30 d’octubre del 2010

Garden City - OFIS


Hablábamos el otro dia en clase de la importancia de modular y sistematizar un proyecto entiendo sus variables pero hablando todo el conjunto el mismo lenguaje. Creo que este proyecto de OFIS entiende literalmente la modularidad como esquema de proyecto (en algunos puntos creo que demasiado rígidamente) en un edificio de usos mixtos que sabe crear una (gran) escala de ciudad y unos espacios interiores muy interesantes - algo de lo que también se ha hablado en clase. 
No os lo perdáis!!


10×10 MODULAR GRID – FLEXIBILITY
Both volumes are divided into modules, 10x10m in floor-plan. This is most sufficient modular grid for all programs (housing, public, office, service, and garage) and in this grid structure, façade panels and installation shafts are organized. Therefore plans and volumes are flexible and adaptable so distribution of programs can change according to the demands of investor or changes in the market-needs. 
 planta tipo
 vivienda

espacio público

1 comentari:

  1. Possiblement la modulació sigui massa rígida i faci que només parem atenció a aquest aspecte del projecte però realment és molt clar i eficaç. La manera de representar ajuda molt però segueix insistint massa en la modulació. No obstant, s'entén perfectament el joc de plantes en què es van eliminant espais construïts a mesura que guanyem alçada i va creant uns espais de terrassa que juntament amb els espais centrals de patis es forma un conjunt d'espai exterior magnífic.
    Trobo molt interessant que juga amb l'espai que li han ocupat els nuclis de comunicació per encabir o bé vivendes més grans o més petites, depenent de l'espai del qual disposa. La tipologia que crea és molt variada però alhora es veu una mateixa manera de treballar en tots els casos.

    ResponElimina